torsdag 8. desember 2011

Spikkedag!

Som vi lærte da vi var på klassetur, er spikking en morsom og lærerik aktivitet. For barn på 6-7 år, er det enda mer lærerikt! En dag vi var ute og koste oss, fant vi ut at vi hadde lyst til å spikke litt. Heldigvis hadde jo jeg erfaring, og laget en nissemal som barna kunne herme etter. Ettersom at barna ikke helt har ferdigutviklet finmotorikken, er dette en morsom aktivitet som krever konsentrasjon, fokus, kreativitet og som fremmer finmotorikk og nøysomhet. Også er det ekstra stas når barna kan ha med seg det de har laget selv, det fremmer mestringsfølelse!

Når det er så mange barn på samme sted med kniv i hånda, er det noen sikkerhetstiltak vi er nødt til å gå gjennom.

- man sitter alltid med kniven
- bruk ferskt trevirke, fordi det er mykere
- spikk aldri mot noen
- aldri kast kniven
- sett kniven tilbake der den stod


Det var mange som følte at de ikke fikk det til og som ønsket at jeg skulle spikke ferdig nissen, men det kunne jeg jo selvsagt ikke. Derfor er det viktig å motivere og være positiv, slik at barna tar utfordringen og får erfaringen av at de kan mestre det som først virker vanskelig. På denne måten blir det lettere å ta utfordringer som kommer senere! Vær en god rollemodell og ha en god holdning, så smitter det fort over på barna.
Etter å ha spikket en stund, malte vi nissene og satte de til tørk i sola.



Gjett om barna var stolte!

1 kommentar:

  1. Hei Kaja!
    Så utrolig bra at du grep tak i barnas initiativ til å spikke, og flott at du fikk brukt dine egne erfaringer og kunnskaper om spikking! Høres ut som en fin og vellykket aktivitet :) gleder meg til å lese mer i bloggen din!

    SvarSlett