onsdag 28. september 2011

Fotodag!


foto: Hilde Nielsen
Etter at jeg hadde hatt psykologi i 5 timer i går, var jeg så heldig at jeg fikk være med på fotoprosjektet som klassen min hadde begynt på. Det gikk ut på å ta bilder til en sang, slik at det skulle kunne bli en musikkvideo som skulle vises, men også å få erfaring i hvordan man kan bruke foto som en aktivitet når man jobber med barn og unge.

For oss som ikke har så mye erfaring innenfor foto, var det hyggelig og nødvendig at vi fikk besøk av  fotografen, Inger Marthe, som jobber på Radar ungdomskafe. Hun lærte oss hvordan man får tatt best mulig bilder i forhold til lys og lukketid.

Med tanke på hvordan man kan få barn interessert i foto, så er det viktig å ha en aktivitet som er spennende men lærerik. eksempler på aktiviteter kan være: collager, spill som f.eks memory (bilder som barna har tatt), at barna tar bilder selv av motiver de selv har valgt, portretter av av andre barn, bruk av ulike temaer for å forme aktiviteten litt (jul, høst, sommer osv), bilder fra eksursjoner og eventuelt filming og intervjuer av hverandre. Det som er viktig å tenke på når man bruker bilder og tekst som skal vises, er å opprettholde taushetsplikten. Bruk av barneansikter og navn er ikke greit, med mindre en har fått tillatelse av barnets foresatte.

Ellers er det bare å prøve seg frem, ha det morsomt og la seg inspirere! Barn kan masse, bare en gir dem sjansen:) 

1 kommentar:

  1. AWESOME innlegg! i like it! :D keep up the good work girl! ;)

    SvarSlett